Onvergetelijke avonden…

2017, 53e Oetelkonzèrt. Thema: “Brabantse Sjiek”. TOP-avond!

Het zou de allerlaatste keer worden in het Theater aan de Parade. Volledig uitverkocht: 1400 gasten mochten wij begroeten we op ons feestje… Hoelang we zonder dit mooie podium zullen zitten? Dat weet geen mens. Als het net zo lang gaat duren als de Bartenbrug, dan zitten we nog een hele tijd zonder, aldus presentator Cees Sleegers, die goed op dreef was tijdens dit 53e Oetelkonzèrt.

Brabantse Sjiek? Daar hoorde zeker Gerard van Maasakkers uit – het ook Brabantse – Nuenen bij. Gerard mag en kan graag en goed in ons Brabants dialect zingen. En dat doende, hield hij zich prima staande in het ons zo vertrouwde Oetelkonzèrt-geweld.

Het vocale gedeelte werd ingezet door een vrolijke Karin Strobos. Deze hoogzwangere en klassiek geschoolde altsopraan ging héél flink tekeer! U zag haar dan ook enkele malen een time-out nemen op het rode pluche van rij vier.

Als derde solist had ons Oetelkonzèrt-team het multi-talent Leona Philippo ingezet. Geboren in Jamaica en woonachtig in de Randstad. Geen onverdienstelijk actrice, maar zingen is ècht wel haar dingetje. Mooi ook om te zien hoe blij verrast zij was met haar optreden voor Oeteldonks publiek. En wij met haar! “Dit zou ik elke dag wel willen…”, mijmerde ze na afloop in het artiestencafé. Op zeker moment nam zij zelfs – letterlijk – het stokje van onze maestro Arjen Tien over. Geen wonder als je jezelf naar de finale van Maestro gedirigeerd hebt…


Het dak ging eraf, tijdens het 52e Oetelkonzèrt op dinsdag 2 februari 2016 in ons Theater aan de Parade! “Bosscher dan Bosch”, sloot mooi aan bij het Jeroen Bosch-jaar. Philharmonie zuidnederland, onder leiding van ons geheime wapen Arjan Tien, had er zin in en zijn musici speelden de sterren van de hemel…

Zangeres Pearl Joan zong geweldig. Deze rasartieste weet hoe je de Oetelkonzert-tribune stil kunt krijgen. Onze Ster van de Avond was Laetitia Gerards. Deze 23-jarige sopraan zong werkelijk prachtig. Wat heeft dit aanstormend talent een techniek in huis! En daarbij de bonus: haar looks zijn adembenemend….

De avond werd afgesloten door musical-ster Tony Neef. Die ging me een partij tekeer: met zijn Duitse schlager-medley op het einde van de avond gingen zowel de zaal als de tribune volledig uit hun dak!2015, het 51e Oetelkonzèrt: “Zunne leste wals”. Omdat de Hoogheid voor de laatste keer te gast was bij ons mooie feestje. Ons huisorkest sedert 50 jaar (voorheen Het Brabants Orkest) onder leiding van dirigent Arjan Tien: Er zijn niet veel dirigenten die het in hun vingers hebben om tegelijkertijd het orkest èn het tribunepubliek in toom te houden, Arjan is er één van.

Ook onze solisten lieten zich van hun beste kant zien en horen! De Amerikaanse sopraan Claron McFadden “trapte af” en maakte grote indruk met haar zangkunst en indrukwekkende verschijning. Totdat bij het zevende nummer Überartiest Sven Ratzke zijn opwachting maakte. Wat een topper! Zingen, dansen, entertainen vertellen, boeien, hij kan het allemaal. Er kwam geen end aan, maar het verveelde geen moment. Zijn scherpe humor, onder het motto “Aan de rand van het ravijn groeien de mooiste bloemen” bezorgde menig bezoekster rode koontjes.2014: Dat moest wel heel speciaal worden, dat vijftigste Oetelkonzèrt! “Gaode mee op reis”, een aansprekend thema dat de creativiteit in onze bezoekers naar boven bracht. Ons Theater a/d Parade leek wel een vliegveld met al die piloten, stewardessen en toeristen. Ellen ten Damme bezorgde ons publiek een dolle avond. Ontroerd werden we door Carel Kraayenhof en Kim Savelsbergh en ons huisorkest sedert 1965 de philharmonie zuidnederland, onder leiding van de begaafde dirigent Arjan Tien.

Daar was de charmante sopraan Kim Savelsbergh, op dit moment actief bij Opera Zuid. “Wat een nachtegaaltje!, die Kim Savelsbergh!”, aldus één van onze 1400 gasten. Daar was geen woord van gelogen. Een echte vakvrouw en tegelijk ook gewoon een leuk aardig mens.

En dan de enige echte, fascinerende en veelzijdige NL bandonéon-solist Carel Kraayenhof (1958), die schijnbaar moeiteloos ons publiek tot in hun vezels wist te beroeren met zijn bandonéon. Hij heeft de nobele Argentijnse tango geleerd van de grote meester Astor Piazzolla zelf! U kent hem wel: speelde nog op de bruiloft van Alexander en Maxima, waar onze koningin het niet droog wist te houden met zijn optreden. En dan? Dan ben je een èchte…

De absolute klapper was er dus in de persoon van Ellen ten Damme. “Wat een wijf!” Ons normaal toch al weinig tamme publiek ging bij Ellen vollédig uit het dak. Wat een vakvrouw, wat een stem, wat een topper! Haar energie? Je zou er jaloers op worden. Ook op het einde van de enerverende avond was bij haar geen spoortje van vermoeidheid te bespeuren. En dat exterieur hè (zucht…): fotogeniek als zij is, dat zijn er maar héél weinig… Ellen bedankt!Dinsdag 5 februari 2013. In het Theater aan de Parade te Oeteldonk vond het 49e Oetelkonzèrt plaats.

Onder het motto “Caribbean Cocktail, un wèrrum gevuul” hebben de Oetels, in samenwerking met Het Brabant Orkest, voor deze gelegenheid vakkundig gedirigeerd door debutant Arjan Tien een fantastisch en avondvullend programma in elkaar gestoken.

oetelkonzert-2013-tg-44
Oetelkonzertbezoekers in 2013

 

De ruim twee uur durende show werd gepresenteerd door de komische en originele Cees Slegers. Die gaan we zéker terugzien! De temperamentvolle zangeres Izaline Calister en de klassiek geschoolde Helen Lepalaan zongen als nachtegaaltjes hun klassiekers.

 

 

 

 

 

 

 

 2012: Op dinsdag 14 februari, Valentijnsdag, vond het 48e Oetelkonzèrt plaats. Het toepasselijke thema van deze fantastische avond: “Cupido raakt Oetelhart”.

Het Brabants Orkest stond onder de bezielende leiding van dirigent Jos Pommer.

Solisten Joke de Kruijf en Rolf Koster stalen de show. Het voor de gelegenheid romantische duo zong de sterren van de hemel. Liefde hing de ganse avond in de lucht…

 

 

 

  

2011: Het 47e Oetelkonzèrt stond in het teken van “Oetellatino”. Tenor Jorge Castro, 51 jaar geleden geboren in Paraguai, zong de sterren van de Oeteldonkse hemel.

Piet Lathouwers glansde in zijn rol van presentator. De Flamencodanseressen Nina Pérez en Lara Vanderhaeghe stalen de show, samen met De Caribbean Cocktail Diva’s die gans Oeteldonk in extase kregen.